FAQ

Veelgestelde vragen

Een bezoek aan onze baby spa? Wij zorgen ervoor dat jij in alle rust en ontspanning met jouw baby kunt zijn. Al onze afspraken zijn daarom exclusief. Wij beschikken over twee mooie serene suites. Je geeft bij het maken van een afspraak aan naar welke arrangement je/ jullie voorkeur uitgaat. Alle sessies starten met ongeveer 15-30 minuten floaten. 

Na het uitkleden van je baby, krijgt deze van ons een zwemluier en zwembroekje. Vervolgens plaatsen we de drijfband om de nek van je baby en kan het floaten beginnen. De tijd dat je baby in het water ligt, hangt af van zijn of haar reactie. We kijken altijd naar hoe je baby reageert en passen hier de floating-tijd op aan. Wanneer je vaker komt, zal je zien dat je baby meer kracht zal ontwikkelen en het steeds leuker zal vinden om langer te floaten. Wanneer je regelmatig komt, houden we tot maximaal 30 minuten floaten aan. Floaten kost namelijk veel energie voor je baby.

Na het floaten droog je je baby af en starten we met de babymassage. Hoe fijn is het om zelf contact te maken met je baby en de verbinding op te zoeken? De massage duurt de eerste keer ongeveer 7-15 minuten, ook afhankelijk van hoe jouw baby reageert. We kijken altijd naar de signalen die jouw baby geeft en passen hier de massage op aan.

Zorg ervoor dat je 5 minuten voor de sessie aanwezig bent. Op deze manier kan je baby even wennen aan de omgeving. Je kunt maximaal 5 minuten voor je afspraak bij ons terecht.

Vanaf 14 dagen t/m 9 maanden kun je bij ons terecht. Afhankelijk van de grootte van je baby kunnen we in overleg een uitzondering maken dat je baby na 9 maanden kan floaten.  

Premature baby’s of baby’s met fysieke achterstanden kunnen iets langer bij ons terecht, tot ze ongeveer 10 maanden oud zijn. Dit dient altijd in overleg met ons te gaan wanneer je nog nooit bij ons bent geweest!

Je bent ongeveer één uur tot anderhalf uur kwijt aan een volledige sessie in de baby spa. Na het uitkleden van je baby, starten we het floaten. Je baby krijgt een drijfband om en gaat in het spa badje genieten van ongeveer 15-30 minuten drijven/dobberen in het warme water. Na het floaten droog je je baby af en kleed je hem lekker (warm) aan. Indien er nog een massage is geboekt zal er nog een babymassage gegeven worden.

Na het floaten en de babymassage kan het zijn dat je baby een beetje hongerig is. In de suite heb je de mogelijk om je baby te voeden. In totaal kun je ervan uitgaan dat je maximaal anderhalf uur in de baby spa aanwezig bent.

Babyfloaten stimuleert, versterkt en versoepelt, alle spieren en botten van je baby. Babyfloaten bevordert ook het slaapritme en helpt tegen een tere, allergie gevoelige of eczeem huid. Daarnaast geeft het ook verlichting bij krampjes en obstipatie. Het is dus goed om je baby vaker naar de baby spa te brengen voor de balans en ontspanning.

De meeste gezinnen met een voordeelpakket bezoeken de baby spa wekelijks of elke 2 weken. Als je vaker naar de baby spa komt is het voordelig om een 5-rittenkaart af te nemen, je kunt op deze manier ook voordelig- floaten voor 150,- of voor 180,- voor 5 ritten!  Uiteraard is het ook mogelijk om losse sessies te boeken, zie hiervoor het menu arrangementen.

Een baby die pas is gevaccineerd, mag binnen de volgende 72 uur helaas niet deelnemen aan een float sessie. Dit geldt ook voor een baby met griep, heftig hoest, koorts, virusinfectie. Wanneer je baby volledig is hersteld kan hij/zij deelnemen aan een sessie. Na het herstel kunt u een afspraak maken. Indien je twijfel kan je altijd even telefonisch contact met ons opnemen.

Let op! wij hanteren een annulering termijn van 48 uur. 

Wij raden aan om na 4 weken een afspraak in te plannen.

JAZEKER! Wij zien dagelijks baby’s met (hevig) eczeem in de baby spa. Ons water is gezuiverd en nog schoner dan kraanwater. Je zult merken dat het huidje van je baby juist zachter zal zijn na het babyfloaten.

Babyfloaten kost energie, het is dus fijn dat je baby wat brandstof heeft om tijden het floaten te gebruiken. Hydrotherapie (floaten in warm water) is namelijk niet te vergelijken met badderen/douchen of zwemmen in een zwembad. We raden je daarom om aan om je baby thuis vooraf goed te voeden. Probeer geen slaapje over te slaan of thuis minder voeding te geven dan normaal.  Na het floaten of massage heeft je baby meestal trek. Er is de gelegenheid om dan je baby te voeden in de gereserveerde suite. We hebben een sfeervolle suite om in alle rust te voeden. Natuurlijk hebben we ook een waterkoker en flessenwarmer.

Tip: Wanneer je een bezoek aan Spa Baby hebt gepland probeer voor en na je bezoek geen drukke activiteiten te ondernemen. Zelfs ergens lunchen, winkelen of een verjaardag kan te veel extra prikkels geven en dit kan in de avond resulteren in onrust en huilen.

De baden worden gevuld met gezuiverd water, chloorvrij en met de juiste temperatuur tussen 35 ° C en 37 ° C. De baden worden gereinigd na elke sessie. 

Wat neem je mee als ouder?

  • Voldoende voeding voor je baby
  • Luiers

Wij zorgen voor:

  • Een veilige, gecertificeerde drijfring
  • Een zwemluier
  • Een zwembroekje
  • Een badspeeltje
  • Een badcape
  • Een handdoek en/of hydrofieldoek
  • Pure, zuivere massageolie

Er mogen helaas geen kinderen mee tijdens het bezoek.

****Familie suite: Bij een privé sessie is het mogelijk om extra personen mee te    nemen. Hiervoor boek je de familie suite. Er mogen maximaal vier volwassenen mee uit twee huishoudens.

 

Bent je verhinderd?

A.
Afmelden is binnen 48 uur. Indien er op tijd is afgezegd kan de nieuwe 2e afspraak kosteloos in gepland worden. Voor de beschikbaarheid dien je naar de agenda te kijken op onze website. De nieuwe gewenste datum en tijdstip mail je dan naar ons. De nieuwe datum is pas definitief wanneer je een schriftelijke bevestiging van ons hebt ontvangen. Wees er op tijd bij anders vervalt de sessie tegoed na 3 dagen.

B.
Bij annulering geven wij GEEN geld retour of tegoedbonnen. Een nieuwe 2e afspraak kosteloos inplannen kan alleen op een door de weekse dag. Indien je het weekend een nieuwe 2e afspraak wenst in te plannen, dan brengen wij € 12,95 "weekend toeslag" in rekening. Bij een date treatment is het weekend toeslag € 12,95 p.p. 


C.
Wanneer je niet komt opdagen of te laat je afspraak afzegt dan is de sessie vergaan. Voor een nieuwe afspraak wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

D. COVID-19
Indien je wegens covid-19 klachten binnen 24 uur afmeldt, dan kan je eenmalig kosteloos een nieuwe afspraak inplannen. Maak de nieuwe afspraak binnen 3 dagen. 

Helaas mogen wij geen huisdieren toelaten dit i.v.m hygiëne en allergie van eventuele andere bezoekers.

Dat mag, we begrijpen dat ouders speciale ervaringen graag willen vastleggen. Houd er echter rekening mee dat de sessie moet worden beschouwd als een ontspannen ervaring en een hechtingsmoment voor ouders en baby’s. Baby’s raken geïrriteerd als camera’s continu op hen zijn gericht. Flitsen zijn verboden. Ook vragen wij je geen andere baby’s/ouders op een foto of film vast te leggen.
Dit om de privacy van andere baby’s en hun ouders te waarborgen. 

Spa Baby Bussum is geopend van Dinsdag tot en met Zondag

Maandag - Gesloten

Dinsdag  10:00 uur tot 18:00 uur

Woensdag (op afzonderlijk afspraak voor prematuur baby's)

Donderdag 10:00 uur tot 21:30 uur

Vrijdag 10:00 uur tot 21:30 uur

Zaterdag 10:00 uur tot 21:30 uur 

Zondag 10:00 uur tot 12:30 uur 

*Prematuur baby ( te vroeg geboren)

Is je baby te vroeg geboren dan kan je bij ons terecht voor de hand-floating.Je baby zal dan gaan ontspannen zonder ringband om en zal op de hand drijven in gezuiverd warmwater. 

 

* Wij zijn telefonisch bereikbaar van Maandag tot en met Zaterdag van 10:00 uur tot en met 17:00 uur. Voor vragen kan je ons mailen op het mail adres info@spababy.nl 

Wij proberen zoveel mogelijk telefonisch bereikbaar te zijn maar helaas kunnen wij tijdens de sessies niet altijd opnemen. Je wordt dan terug gebeld door ons.  

Staat je vraag er niet bij?

Neem contact met ons op

 

Bent je een robot?

The form contains errors