FAQ

Veelgestelde vragen

Een bezoek aan onze baby spa? Wij zorgen ervoor dat jij in alle rust en ontspanning met jouw baby kunt zijn. Al onze afspraken zijn daarom exclusief. Wij beschikken over twee mooie serene suites. Je geeft bij het maken van een afspraak aan naar welke arrangement je/ jullie voorkeur uitgaat. Alle sessies starten met ongeveer 15-30 minuten floaten.

Na het uitkleden van je baby, krijgt deze van ons een zwemluier en zwembroekje. Vervolgens plaatsen we de drijfband om de nek van je baby en kan het floaten beginnen. De tijd die je baby in het water ligt, hangt af van zijn of haar reactie. We kijken altijd naar hoe je baby reageert en passen hier de floating-tijd op aan. Wanneer je vaker komt, zal je zien dat je baby meer kracht zal ontwikkelen en het steeds leuker zal vinden om langer te floaten. Wanneer je regelmatig komt, houden we tot maximaal 30 minuten floaten aan. Floaten kost namelijk veel energie voor je baby.

Na het floaten droog je je baby af en starten we met de babymassage. Hoe fijn is het om zelf contact te maken met je baby en de verbinding op te zoeken? De massage duurt de eerste keer ongeveer 10-15 minuten, ook afhankelijk van hoe jouw baby reageert. We kijken altijd naar de signalen die jouw baby geeft en passen hier de massage op aan.

Zorg ervoor dat je minimaal 15 minuten voor de sessie aanwezig bent. Op deze manier kan je baby even wennen aan de omgeving. Je kunt maximaal 15 minuten voor je afspraak bij ons terecht.

Vanaf 14 dagen t/m 8 maanden kun je bij ons terecht. Afhankelijk van de grootte van je baby kunnen we in overleg een uitzondering maken dat je baby tot 9 maanden kan floaten.  

Premature baby’s of baby’s met fysieke achterstanden kunnen iets langer bij ons terecht, tot ze ongeveer 10 maanden oud zijn. Dit dient altijd in overleg met ons te gaan wanneer je nog nooit bij ons bent geweest!

Je bent ongeveer één uur tot anderhalf uur kwijt aan een volledige sessie in de baby spa. Na het uitkleden van je baby, starten we het floaten. Je baby krijgt een drijfband om en gaat in het spa badje genieten van ongeveer 15-30 minuten drijven/dobberen in het warme water. Na het floaten droog je je baby af en kleed je hem lekker (warm) aan. Indien er nog een massage is geboekt zal er nog een babymassage gegeven worden.

Na het floaten en de babymassage kan het zijn dat je baby een beetje hongerig is. In de suite heb je de mogelijk om je baby te voeden. In totaal kun je ervan uitgaan dat je maximaal anderhalf uur in de baby spa aanwezig bent.

Babyfloaten stimuleert, versterkt en versoepelt, alle spieren en botten van je baby. Babyfloaten bevordert ook het slaapritme en helpt tegen een tere, allergie gevoelige of eczeem huid. Daarnaast geeft het ook verlichting bij krampjes en obstipatie. Het is dus goed om je baby vaker naar de baby spa te brengen voor de balans en ontspanning.

De meeste gezinnen met een voordeelpakket bezoeken de baby spa wekelijks of elke 2 weken. Als je vaker naar de baby spa komt is het voordelig om een 5-rittenkaart af te nemen, je kunt op deze manier ook voordelig- floaten voor 120,- voor 5 ritten! Uiteraard is het ook mogelijk om losse sessies te boeken, zie hiervoor het menu arrangementen.

Een baby die pas is gevaccineerd, mag binnen de volgende 72 uur helaas niet deelnemen aan een float sessie. Dit geldt ook voor een baby met griep, hoest, koorts, virusinfectie. Wanneer je baby volledig is hersteld kan hij/zij deelnemen aan een sessie. Na het herstel kunt u een afspraak maken. Indien je twijfel kan je altijd even telefonisch contact met ons opnemen.

Wij raden aan om na 4 weken een afspraak in te plannen.

JAZEKER! Wij zien dagelijks baby’s met (hevig) eczeem in de baby spa. Ons water is gezuiverd en nog schoner dan kraanwater. Je zult merken dat het huidje van je baby juist zachter zal zijn na het babyfloaten.

Babyfloaten kost energie, het is dus fijn dat je baby wat brandstof heeft om tijden het floaten te gebruiken. Hydrotherapie (floaten in warm water) is namelijk niet te vergelijken met badderen/douchen of zwemmen in een zwembad. We raden je daarom om aan om je baby thuis vooraf goed te voeden. Probeer geen slaapje over te slaan of thuis minder voeding te geven dan normaal.  Na het floaten of massage heeft je baby meestal trek. Er is de gelegenheid om dan je baby te voeden in de gereserveerde suite. We hebben een sfeervolle suite om in alle rust te voeden. Natuurlijk hebben we ook een waterkoker en flessenwarmer.

Tip: Wanneer je een bezoek aan Spa Baby hebt gepland probeer voor en na je bezoek geen drukke activiteiten te ondernemen. Zelfs ergens lunchen, winkelen of een verjaardag kan te veel extra prikkels geven en dit kan in de avond resulteren in onrust en huilen.

De baden worden gevuld met gezuiverd water, chloorvrij en met de juiste temperatuur tussen 35 ° C en 37 ° C. De baden worden gereinigd na elke sessie. 

Wat neem je mee als ouder?

  • Voldoende voeding voor je baby
  • Luiers

Wij zorgen voor:

  • Een veilige, gecertificeerde drijfring
  • Een zwemluier
  • Een zwembroekje
  • Een badspeeltje
  • Een badcape
  • Een handdoek en/of hydrofieldoek
  • Pure, zuivere massageolie

Er mogen helaas geen kinderen mee tijdens het bezoek.

****Familie suite: Bij een privé sessie is het mogelijk om extra personen mee te    nemen. Hiervoor boek je de familie suite. Er mogen maximaal vier volwassen mee.

**Vriendjes suite: Wij accepteren slechts twee volwassen per spa badje.

Bent je verhinderd? Dan verzoeken wij je minimaal 24 uur voorafgaand aan de afspraak te annuleren. Dit kan per e-mail en is definitief na bevestiging. Wanneer je niets met ons heeft afgesproken en niet komt opdagen kunnen wij helaas geen geld retourneren. Omdat wij dan onnodige kosten hebben gemaakt. 
(Denk aan het vullen en gereserveerd houden van een badje en personeelskosten etc.)

Bij annulering geven wij GEEN geld retour voor (aan)betalingen of tegoedbonnen. Na annulering kunt je binnen 14 dagen een nieuwe afspraak inplannen. Wanneer dit niet binnen 14 dagen gebeurt, bent je alsnog je geld kwijt.

Helaas mogen wij geen huisdieren toelaten dit i.v.m hygiëne en allergie van eventuele andere bezoekers.

Dat mag, we begrijpen dat ouders speciale ervaringen graag willen vastleggen. Houd er echter rekening mee dat de sessie moet worden beschouwd als een ontspannen ervaring en een hechtingsmoment voor ouders en baby’s. Baby’s raken geïrriteerd als camera’s continu op hen zijn gericht. Flitsen zijn verboden. Ook vragen wij je geen andere baby’s/ouders op een foto of film vast te leggen.
Dit om de privacy van andere baby’s en hun ouders te waarborgen. 

Staat je vraag er niet bij?

Neem contact met ons op

 

The form contains errors