Behandelingen

Effecten van de behandelingen Hydrotherapie

Hydrotherapie is een fysiotherapeutische oefenmethode in gezuiverd verwarmd water met een temperatuur tussen de 35 en 37 graden. Om te kunnen floaten maken wij gebruik van een drijfband en een speciale (CE-gekeurde) jacuzzi. Alle handelingen tijdens de sessie gebeuren onder deskundige begeleiding en onder toezicht van de ouder. Spa baby Bussum werd opgericht met als doel de baby's motorische en mentale ontwikkeling te stimuleren, maar ook om een gezin een heerlijk moment samen te bezorgen.

Wat doet het gewicht tijdens het floaten?  In het water heeft de zwaartekracht minder grip, waardoor bewegen makkelijker gaat:

 • Het water maakt licht
 • Het water draagt
 • Het verwarmde water ontspant en vermindert pijn

Kortom Hydrotherapie- babyfloaten is een gezonde manier om te bewegen zonder de gewrichten veel te belasten. Elke baby werkt hierbij aan zijn of haar persoonlijke doelen zoals bijvoorbeeld het verbeteren van kracht, stabiliteit en mobiliteit. Door te trappelen in het verwarmd water zullen de kleine golven, die je baby creëert, helpen bij het verbeteren van de balans en coördinatie.

De zachte tegendruk van het water heeft ook een positief effect op de ontwikkeling van de spieren. Door de tegendruk worden zelfs de kleinste spiertjes versterkt. De spijsvertering van je baby wordt gestimuleerd en ook de ademhalingsspieren (en daardoor longcapaciteit) worden versterkt. Het uiteindelijke doel van de hydrotherapie - babyfloaten is de gezondheid van je baby zo optimaal mogelijk te beïnvloeden en te verlichten zodat je baby in het dagelijks leven (opnieuw) zo goed mogelijk kan functioneren. 

Gaandeweg zal je de voordelen van Hydrotherapie - babyfloaten gaan merken bij je baby. Wat kun je verwachten:

 • Vermindering van pijn
 • Vermindering van stijfheid (wordt vaak veroorzaakt door de voorkeurshouding)
 • Verbetering van welzijn
 • Vergroten van gewrichtsmobiliteit
 • Vergroten van spierkracht
 • Vergroten van uithoudingsvermogen 

Hieronder de positieve (medische) effecten van hydrotherapie - babyfloaten op een rijtje:

 • Versterking van de spierontwikkeling
 • Draagt bij aan de longcapaciteit
 • Draagt bij aan de mentale ontwikkeling
 • Helpt tegen krampjes
 • Helpt tegen constipatie (verstoppingen)
 • Verbetert de motoriek (balans en coördinatie)
 • Verbetert het slapen
 • Vermindering van stress van pasgeborenen (prematuren)
 • Werkt kalmerend
 • Verminderd eczeem 

Vanzelfsprekend wordt in alle gevallen rekening gehouden met persoonlijke klachten of beperkingen. Actie en ontspanning worden daarom afgewisseld. Hydrotherapie - babyfloaten is voor het verlichten van klachten, maar wanneer je gewoon lekker kiest om je baby te laten bewegen in verwarmd water dan is Hydrotherapie-babyfloaten zeer aan te bevelen. 

 

Klik hier voor de volledige omschrijving van alle arrangementen 

 

Gezuiverd, verwarmd water

Doordat we gezuiverd verwarmd water gebruiken en geen chemische middelen toevoegen aan ons bad, is het water zachter voor de huid dan kraanwater. Het water is vrij van chemicaliën en chloor en opgeloste stoffen als metalen en kalk zijn uitgefilterd. Spa Baby Bussum ververst het water na elke sessie.

Het gezuiverde verwarmde water is ook erg geschikt voor baby’s met een zeer gevoelige huid en voor baby’s met eczeem. Baby massage Shantala 

Spa Baby Bussum heeft een keurmerk en is gecertificeerd tot het geven van de cursus Shantala babymassage en babyyoga techniek. Babymassage is voor ouders die hun band met hun baby willen versterken. En voor baby’s die last hebben van darmkrampjes, veel huilen of overstrekken, voor te vroeg geboren baby’s of baby’s die lang ziek zijn geweest. Babymassage wordt bij ons gegeven aan baby's vanaf 6 weken t/m 11 maanden.

Babymassage versterkt de band tussen jou en je baby. Lichaamstaal is in de eerste paar maanden de enige taal die je baby begrijpt.  Bovendien is babymassage de perfecte manier om je baby te laten ontspannen. Ze verlangen namelijk naar lichamelijke warmte, geborgenheid en lichamelijk contact. Het is dan ook niet voor niets dat in veel culturen babymassage tot het standaard ritueel hoort bij de dagelijkse verzorging van de baby. 

Naast dat het lekker ontspant, is babymassage ook goed voor de spierontwikkeling, de doorbloeding van de huid én stimuleert het de zintuigen van je baby.

100% natuurlijke babyverzorging Weleda

Spa Baby gebruikt alleen duurzame verzorgingsproducten van het merk Weleda. Weleda babyverzorging bevat uitsluitend heilzame natuurlijke en biologische ingrediënten. Natuurlijke producten die de babyhuid zacht en veilig verzorgen. 

Meer weten over  mogelijkheden bij Spa Baby Bussum? Klik dan hier. 

Maak online een afspraak

Wij zijn telefonisch te bereiken op woensdag en vrijdag 10.00 uur tot 12.00 uur 

op telefoonnummer 035 7856019

Email: info@spababy.nl 

Online afspraak maken